CultuurCadeau

Nijmegen, 22-07-2022

Een optreden van een professionele artiest of kunstenaar in een verpleeghuis, in de achtertuin bij de buren, in de botanische tuinen, in de kerk of in een vergaderzaaltje van het wijkcentrum: professionals brengen – uiteraard tegen betaling – cadeautjes in de stad. En dan het liefst bij mensen die zo’n bijzonder moment goed kunnen gebruiken.

Omdat artiesten, zangers, muzikanten en kunstenaars veel inkomsten hebben gemist de afgelopen tijd, inkomsten die vaak niet geheel gedekt worden door de steunmaatregelen, worden – fair pay! – professionele Nijmeegse ‘cultuurmakers’ ingehuurd en gevraagd om een optreden, een voorstelling of een workshop te verzorgen voor de stad. Een dubbel cadeau dus eigenlijk: de maker wordt betaald, en deze geeft iets moois weg aan mensen waar zo’n extraatje goed op de plek is. 

Artiesten, zangers, muzikanten en kunstenaars: veel werkzaamheden zijn voor hen weggevallen de afgelopen tijd. Het blijft door de huidige richtlijnen lastig om werkzaamheden te verrichten zonder festivals en evenementen. Om de waarde van cultuur een beetje in het zonnetje te zetten is er nu het CultuurCadeau.

De campagne start met twee vragen: ben jij de artiest die wij zoeken en/of weet jij een plek waar een voorstelling of workshop bijzonder gewenst is?

Ben jij muzikant, cabaretier, beeldend kunstenaar, danser(es) of binnen een ander creatief vakgebied werkzaam? Vind je het leuk een creatieve workshop te verzorgen? Op te treden op locatie? Het coachen van een amateurgroep? Of een verassingsoptreden te regelen  in een verzorgingshuis? Ben je beschikbaar in de periode tussen 22 aug en 30 september? Meld je dan aan!  

Aanmelden kan t/m 15 augustus door een mailtje te sturen naar r.vanderboor@delindenberg.com. De inzendingen worden na 15 aug beoordeeld op motivatie en haalbaarheid. Het beschikbare budget is bestemd om zo veel mogelijk cultuurmakers in te huren, de mogelijke voorkeurs locatie moet dus vrij ter beschikking zijn.  

Weet jij een plek of locatie waar mensen wonen of leven, en waar binnen de coronarichtlijnen een workshop of uitvoering of voorstelling kan plaatsvinden? Mail dan naar info@acbn.nl

Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit RotaryClub Rijk van Nijmegen in combinatie met het programma van Nijmegen Klinkt, en wordt ondersteund door ACBN Evenementenbureau Nijmegen / Stichting Vierdaagsefeesten en Lindenberg Cultuurhuis met financiële bijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen, Poelmann v.d. Broek en Stichting Vlegel.