Iedere vierde zaterdag van de maand
15:30 – 16:15 een optreden in de Zuiderkapel
16:15 – 17:00 met nazit in de Droom (Noorderkapel)

De optredens zijn vrij te bezoeken met een vrijwillige uitgangscollecte

25 mei 2024 Marieke van Ruitenbeek

Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek zowel te raken, als te vermaken. Humor en eerlijkheid zijn de kernwoorden, met ruimte voor zowel een lach als een traan. Marieke zingt qua genres uit een breed scala. Haar liedjes zijn heel divers: pop, jazz, funk en electro. De teksten zijn poëtisch en verhalend en er wordt op creatieve wijze gespeeld met de Nederlandse taal. Alle liedjes gaan over de liefde, over verschillende aspecten daarvan.

‘Wat ik het liefste doe is zingen, musiceren, componeren, arrangeren, dirigeren en onderwijzen. Al deze onderdelen laten mij op veel vlakken met muziek bezig zijn en dat voelt ontzettend goed!’
Marieke treedt in allerlei samenstellingen op of als sing a song writer met haar gitaar. Deze zaterdag komt Marieke met een speciaal en verrassend programma.

Iedere vierde zaterdag van de maand

15:30 – 16:15 een optreden in de Zuiderkapel
16:15 – 17:00 met nazit in de Droom (Noorderkapel)
De optredens zijn vrij te bezoeken met een vrijwillige uitgangscollecte

www.nijmegenklinkt.nl

www.stevenskerk.nl

Info@nijmegenklinkt.nl

Archief:

27 april 2024 Het Waalkwartet

Het Waalkwartet is een professioneel ensemble, bestaande uit: Heleen de Witte op fluit, Jeanne Biessen op viool, Hugo Doesburg op cello en Alex Welch op altviool.

De achtergronden van de musici zijn heel divers variërend van Het Gelders Orkest, Moving Strings, The Scottish Symphony Orchestra, Het Ensemble Conservatoire, Zoethout, tot het Colombiaanse Orquesta Sinfonica del Valle en nog meer.

Hun persoonlijke achtergrond en keuze voor het Waalkwartet heeft het kwartet een heel eigen en bijzondere klank gegeven. Zij spelen een speels afwisselend programma met composities van Mozart, Tsjaikovski, Andriessen, Abel, Guglielmi en Kershaw. En aan het slot een eigen compositie van altvioliste Alex Welch, Meditango.

https://www.youtube.com/watch?v=jLVll_TzW3w

30 maart 2024 Het Gelders Saxkwartet

Vanuit de muzikale bodem van Gelderland ontstond in 2016 het Gelders Saxkwartet. De saxofoon is vooral bekend uit het jazzrepertoire, maar de leden van dit kwartet laten het publiek horen dat ook klassiek repertoire fantastisch klinkt op saxofoons. Vorig jaar stalen ze de show tijdens Nijmegen Klinkt. Deze zaterdag voor Pasen spelen zij onder andere drie delen uit een nieuwe Passie-voorstelling over de 14 stadia van de Kruisweg.

24 februari 2024 “Die Flegel” Songs uit de oorlog

Goede en foute songs, liederen met een verborgen betekenis en liederen die een grote rol hebben gespeeld tijdens de oorlog. De teksten worden toegelicht.

Wat zit er achter Blue Berry Hill, waarom was You Are My Sunshine onder soldaten zo populair of het ongenoegen van ouders over As Time Goes By. De betekenis van Marlène Dietrich en Judy Garland. Welke song klonk tijdens de ondergang van de Bismarck. Liederen uit de kampen onder andere van de Nijmeegse Tante Roosje.
Bekende liedjes die in de oorlog een nieuwe tekst kregen. “Einmal muß es vorbei sein.” Daarom werd La Paloma door Goebbels verboden. Wat was de dubbele bodem onder Als Sterren Flonk’rend Aan De Hemel Staan. Charles van Doornewaard aan de vleugel en Hubert Hendriks viool en zang.