GEWEEST – 12 September 2021 10:00 uur ‘Schola Cantorum Karolus Magnus’ in de Pestmis gehouden in de Stevenskerk te Nijmegen, Sint Steven Sessies 2021 door ‘CultuurCadeau’ en Rabo Cultuurpitch

Zondagmorgen 12 september stond de Mis in de St Steven in het teken van de Pestmis en werd het opgeluisterd door een optreden van de Schola Karolus Magnus.

Het Vaticaan heeft naar de wereld een formulier doen uitgaan om stil te staan bij de mondiale pandemie. Stan Hollaardt van de Schola Karolus Magnus heeft daar Gregoriaanse gezangen bij gezocht en deels binnen de Gregoriaanse traditie gecomponeerd.
Daardoor is een prachtig klinkende meditatieve aanpak ontstaan om stil te staan bij een plaag die iedereen op de wereld treft.
Omdat het ook Gebroeders van Lymborch weekend is zou men een dienst in Middeleeuwse sfeer kunnen verwachten maar de regelgeving laat dat op dit moment niet toe.

Om naast de inspirerende meditatieve sferen van het Gregoriaans ook oog te hebben voor de concrete impact op de actualiteit zorgen Bram Wildeman en Peter van den Berg voor een directe relatie met het heden. Centraal staat daarbij het lied ‘Stil is de straat. Overal’ met aangepaste teksten zoals uitgevoerd in maart 2020 door het Meijer Quintet. De gezangen maken deel uit van de zondagochtenddienst van de stadskerk Nijmegen in de Sint Steven. Op deze zondag met Eduard Kimman, Perla Akerboom en Hubert Hendriks.

Dit programma is mogelijk gemaakt door ‘CultuurCadeau’: Rabo Cultuurpitch, Poelmann van den Broek, RC Rijk van Nijmegen, Vierdaagsefeesten, De Lindenberg, Nijmegen Klinkt & Stichting Vlegel

E-mail organisator: info@nijmegenklinkt.nl
Website locatie: www.stevenskerk.nl
Adres locatie:

St. Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen