GEWEEST – 10 Oktober 2021 16:00 uur Noviomagum Wind Orchestra Houtblazers in de Stevenskerk Nijmegen

Het houtblaastrio bestaat uit Annelies Klein en Jos Brink, beiden op klarinet, en Ineke Brouwer op fagot en fluit. De spelers zijn allen lid van het Noviomagum Wind Orchestra, het jongste symfonisch blaasorkest in Nijmegen. Het NMWO is een orkest met lef wat blijkt uit de gedurfde concertprogrammering van originele werken en transcripties van hoge kwaliteit rondom een gekozen thema.

Dankzij het feit dat twee klarinetten, een fuit en een fagot beschikbaar zijn, kan een gevarieerd programma geboden worden met duo’s voor fluit en klarinet naast stukken voor houtblaastrio. Op de lijst van duetten staan werken van onder anderen Kaspar Kummer, Enrique Granados en Mateo dal Maso. Het trio speelt  originele werken voor twee klarinetten en fagot: een divertimento van Wolfgang Amadeus Mozart en een trio van de vroeg-romantische componist Johann Nepomuk  Hummel.

Kortom, een concert met veel variatie door muzikanten uit de regio.  Informatie over het trio en het orkest: www.nmwo.nl

Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit RotaryClub Rijk van Nijmegen in combinatie met het programma van Nijmegen Klinkt, en wordt ondersteund door ACBN Evenementenbureau Nijmegen / Stichting Vierdaagsefeesten en Lindenberg Cultuurhuis met financiële bijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen, Poelmann van den Broek en Stichting Vlegel.