NAZOMERCONCERTEN GEANNULEERD

Door het Coronavirus kon het jaarlijks festival Nijmegen Klinkt en de Nazomerconcerten niet doorgaan.

We danken alle deelnemers en aangekondigde bezoekers voor hun medewerking en steun. Vol goede moed kijken we vooruit naar juni 2021.

Op ons programma stonden:

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes
Keizerstads jeugdorkest
Popkoor The Anthony Singers

Slagwerkgroep Neerbosch oost
@noon
Plica Vocalis

Het Nijmeegs Seniorenorkest
Multivox
Drumfanfare Michaël

Multiplex
Harmonie Tarcisius
popkoor Switch

Informatie per e-mail: klassiek@nijmegenklinkt.nl of info@nijmegenklinkt.nl

Programma

Zaterdag 12:00 Jeugddrumfanfare de Stefaantjes
Jeugddrumfanfare de Stefaantjes is de enige échte jeugdmuziekvereniging in Nijmegen. Al 60 jaar zijn de Stefaantjes een begrip in Nijmegen. Nog steeds met de succesformule: kinderen tussen de 8 en 18 jaar spelen samen in het orkest en de slagwerkgroep. Op zaterdag 10 oktober spelen het orkest en de slagwerkgroep bekende pop en rocknummers. De kinderen hebben de nummers zelf gekozen en zijn blij dat ze weer een concert kunnen geven in coronatijd.

Zaterdag 13:00 Keizerstads jeugdorkest
Het Keizerstads Jeugdorkest (KJO) is een symfonieorkest voor iedereen tussen de 8 en 23 jaar. Het KJO bestaat uit twee orkesten: het Juniorenorkest (8-14 jaar) en het Jeugdorkest (13-23 jaar). Eerst speelt het Juniorenorkest, vervolgens het Jeugdorkest en ten slotte de beide orkesten samen. Op het programma staan werken van Mussorgsky, Fauré, Offenbach, Brahms én een stuk van een van onze orkestleden.

Zaterdag 14:00 Popkoor The Anthony Singers

–Generale pauze en publiekswisseling–

Zaterdag 15:20 Slagwerkgroep Neerbosch oost
Slagwerkgroep Neerbosch-Oost verzorgd zowel marsoptredens als concerten. Met een gevarieerd programma wordt er gespeeld in zowel binnen- als buitenland. Tijdens het concert staan er bijzondere werken op de lessenaar, veelvuldig afkomstig eigen land en speciaal voor de Slagwerkgroep geschreven en gearrangeerd. Jullie worden dan ook getrakteerd op een muzikale beleving waarbij het melodische slagwerk centraal staat en stevig ondersteund wordt door het ongestemde slagwerk.

Zaterdag 16:20 @noon

Zaterdag 17:20 Plica Vocalis

Zondag 12:00 Het Nijmeegs Seniorenorkest
Het Nijmeegs Senioren Orkest, NSO, is opgericht in december 1977 door Willy Hautvast. Het orkest bestaat uit ca. 55 gepensioneerde muzikanten en was het eerste harmonieorkest van dien aard in Nederland. Voor de ouder wordende muzikanten biedt het seniorenorkest de mogelijkheid om tot op zelfs hoge leeftijd met plezier in orkestraal verband te blijven musiceren. In ons orkest zijn meerdere muzikanten met een leeftijd van boven de 80 jaar. Als vuistregel geldt een minimum leeftijd van 55+, maar deze leeftijdsgrens wordt met souplesse gehanteerd.

Alleen al de vaste repetities ademen een gemoedelijke sfeer, want wat is er nu leuker dan met elkaar gezellig muziek te maken? ‘Gezellig’ betekent hier overigens niet, dat er geen eisen aan de muzikale kwaliteit van het orkest worden gesteld. Natuurlijk wel. Het orkest staat onder de inspirerende leiding van dirigent Rudy Böhmer, die borg staat voor een goed muzikaal peil en een ontspannen sfeer tijdens de repetities.

Vanwege de corona pandemie geven we nu geen concerten, maar na de eerste periode van de corona zijn we weer enthousiast begonnen met de repetities. We zijn dan ook erg verheugd dat we bij de miniversie van “Nijmegen Klinkt” weer eens de gelegenheid krijgen om naar buiten te treden.

Zondag 13:00 Multivox

Zondag 14:00 Drumfanfare Michaël
Geen vakantie, geen reizen. Corona maakt alles anders. Gelukkig is er Drumfanfare Michaël: dè drumfanfare van Nijmegen en omstreken. Ga met ons mee op een muzikale reis naar het zonnige Spanje, en ervaar de stieren, salsa en sangria. Gelukkig geen code oranje of rood, maar wel mooie klankkleuren, met bekende muziek van Luis Fonsi (Despacito) tot Georges Bizet (Torreador Song uit Carmen). De dames die meedansen met drumfanfare Michaël zijn de danseressen van Showdance Demoteam ‘Lipstick’. Zij zijn onderdeel van de studentendansvereniging in Nijmegen, genaamd Dance Fever. Deze danseressen hebben een breed scala aan verschillende dansstijlen. Elk optreden is voor hen een feestje, waar ze erg van genieten.

–Generale pauze en publiekswisseling–

Zondag 15:20 Multiplex

Zondag 16:20 Harmonie Tarcisius
Harmonie Tarcisius is een muziekvereniging die bestaat uit enthousiaste muzikanten van jong tot oud. Met onze concerten en serenades in de wijk Brakkenstein willen we een modern harmonieorkest presenteren, met een gevarieerd repertoire. Samen musiceren is onze verbindende hobby, maar daarnaast vinden we een goede sfeer en gezelligheid ook erg belangrijk. Kom allemaal luisteren naar ons dynamische programma, speciaal samengesteld voor het Nijmegen Klinkt nazomerconcert!

Zondag 17:20 popkoor Switch