GEWEEST – 29 Augustus 2021 16:00 uur Mirjam Smitt en Hugo Doesburg in de Stevenskerk te Nijmegen, Sint Steven Sessies 2021 door ‘CultuurCadeau’ en Rabo Cultuurpitch

Op 29 augustus heeft het publiek in de Stevenskerk genoten van Hugo Doesburg en Mirjam Smitt.

Hugo Doesburg is in Nijmegen geen onbekende. Als cellist heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij was bij diverse orkesten solist zoals in het celloconcert van Lalo, Gulda, Schumann, Saint Saens en Kol Nidrei van Bruch. Verder maakt hij deel uit van het ‘ensemble Conservatoire’, en orkest ‘Strijklicht’ waarmee hij regelmatig op TV te zien is. Jarenlang maakte hij deel uit van het Joodse muziekensemble ‘Collegium Musicus Judaicum’ Daarmee maakte hij vele tournees door Europa. Veelvuldig is hij te horen bij de Bachcantates in Noord-Holland. Met zijn muzikale veelzijdigheid maakt hij deel uit van het Waalkwartet, het Almaro trio en het Maza trio.

De Zutphense pianiste Mirjam Smitt en Hugo musiceren al jaren als duo. Hun samenwerking in salonorkest ‘Zoethout’ leidde die tot dit bijzondere duo. Mirjam Smitt heeft net als Hugo een passie voor Joodse muziek. Zij werkt samen met de violist Bert Vos en de schrijfster/filosofe Miriam Guensberg. Ook begeleidde zij de in 2009 helaas overleden acteur Henk van Ulsen. Mirjam schreef drie solo muziektheatervoorstellingen waarmee ze het land doortrok

Zowel Hugo als Mirjam zijn gewend buiten de klassieke paden te treden. Vanmiddag zult u een keur aan stijlen voorbij horen komen: Bach, Keltisch, Frans, Russisch en nog meer.

Het initiatief om artiesten na moeilijke tijden een duwtje in de rug te geven is tot stand gekomen vanuit RotaryClub Rijk van Nijmegen in combinatie met de organisatie van Nijmegen Klinkt, Het project wordt ondersteund door ACBN Evenementenbureau Nijmegen / Stichting Vierdaagsefeesten en het Lindenberg Cultuurhuis met financiële bijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen, Poelmann van den Broek en Stichting Vlegel.

E-mail organisator: info@nijmegenklinkt.nl
Website locatie: www.stevenskerk.nl
Adres locatie:

St. Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen