Op naar 2024!

De organisatie van Nijmegen Klinkt loopt op volle toeren. Ondertussen hebben meer dan 90 gezelschappen zich aangemeld voor editie 2024; veel vertrouwde namen en enkele nieuwkomers. We zijn ontzettend blij met het enthousiasme vanuit de gezelschappen en gaan dit jaar weer van alles uit de kast trekken om er een groot spektakel van te maken. De tenten en vloeren zijn besteld, de podia worden vastgelegd en de aanmeldingen blijven binnenkomen. Kortom: genoeg werk aan de winkel!

In de aanloop naar 1 en 2 juni 2024 gaan we een aantal nieuwsberichten plaatsen op deze plek op de website, waarbij we speciale acts, podia’s en andere leuke dingen zullen belichten. Daarnaast is er ook ruimte voor berichten die door de gezelschappen worden ingezonden, alle inbreng is welkom! Stay tuned.

Impressie Nijmegen Klinkt! 2015

Op 7 juni vulde Nijmegen Klinkt! de Nijmeegse binnenstad met muziek en dans, en genoten duizenden bezoekers van de muzikaliteit van de vele Nijmeegse muzikanten en gezelschappen. We zien uit naar de volgende editie, in de hoop dat die niet zo klinkend, zonnig en geslaagd zal zijn!

mythisch met muziek

Hoor je het verhaal in de muziek?

Hoor je het verhaal in de muziek? De mooiste muziekstukken zijn vaak geïnspireerd op oude verhalen. Beluister tijdens Nijmegen Klinkt! hoe dat samenkomt.

Het is extra bijzonder als de stukken gehoord worden met de verhalen erbij. Verhalenverteller Paul Groos vertelt de vergelen, Heleen de Witte en Rob van Heck spelen de muziek. Over Pann en Orpheus en hun onbereikbare liefdes.

Mythisch met Muziek: Zondag 7 juni 13 13.40 – 14.20 uur, Sint Nicolaaskapel

Symfonieorkest Nijmegen

Wat klinkt er? Programma van Symfonieorkest Nijmegen

Net als vorig jaar wordt het programma feestelijk afgesloten in het Valkhofpark met een optreden van het Symfonieorkest Nijmegen. Bezoekers uit de hele stad zijn welkom in het Valkhofpark voor een feestelijke, muziekale afsluiting van Nijmegen Klinkt!

Programma Symfonieorkest Nijmegen

Johannes Brahms (1833-1897) Serenade nr.1, op.11 in D
Franz Schubert (1797-1828) Symfonie nr.4 in c “Tragische”, D.417
Béla Bartók (1881-1945) Roemeense Volkdansen

Valkhofpodium, 17.00 – 17.30 uur

  1. Bartok (7’) compleet
  2. Brahms deel 2: Scherzo: Allegro non troppo (8’)
  3. Schubert deel 1: Adagio molto/Allegro vivace (10’)
  4. Schubert deel 4: Allegro (5’)

Valkhofpodium, 18.20 – 18.50 uur

  1. Brahms deel 1: Allegro molto (10’)
  2. Brahms deel 5: Scherzo: Allegro (3’)
  3. Brahms deel 6: Rondo: Allegro (6’)
  4. Bartok (7′) compleet

Het optreden van het Symfonieorkest Nijmegen zal onder leiding staan van dirigent Rolf Verbeek.