Waalkwartet en gedecoreerde programmeur

Rondom Koningsdag was Nijmegen Klinkt actief en in het nieuws.

Het Waalkwartet had een mooi concert bij NijmegenKlinkt@Stevenskerk

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=jLVll_TzW3w

En onze programmeur Hubert Hendriks werd gedecoreerd in de Nicolaaskapel.

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=q_U1XRJbTm8

De folders zijn in huis en worden verspreid in de stad.

Operettig

Operettig speelt dit jaar Meneer Fagotto, een operette in één akte van Jacques Offenbach: Er zit romantiek in muziek en dat is zeker het geval in het huis van mevrouw Berta Lucci. Haar dochter Clorinda is tot over haar oren verliefd op de knappe muziekdocent Fabricio. Moeder Berta hoopt echter de gedistingeerde antiquair en componist Caramello als toekomstige schoonzoon te verwelkomen. Wat zal er gebeuren als de geheimzinnige Meneer Fagotto zich in een brief aankondigt? Met een eigen vertaling en extra muziek van Gaetano Donizetti, Arthur Sullivan en Jacques Offenbach brengt Operettig deze negentiende-eeuws operette naar de huidige tijd met een frisse regie en een flinke dosis humor. Kaarten zijn te verkrijgen via De Lindenberg.

Op 2 juni van 12:45 tot 13:15 geven ze een voorproefje van Meneer Fagotto in de Nicolaaskapel.

o

V

Voor meer informatie kan je terecht op https://operettig.wordpress.com/ 

Good Company in de Nicolaaskapel

Good Company is een Nijmeegs kamerkoor van 20 zangers verdeeld over 4 stemgroepen. Op 1 juni mogen we ze weer ontvangen in de Nicolaaskapel van 18:00 tot 18:30.

Streetparade tijdens Nijmegen Klinkt

Een echt feest in de stad

In 2024 weer een spetterende Streetparade met maar liefst zeven fanfares.

Zij trekken om de beurt door de binnenstad om het winkelend publiek te verrassen.

Het hoogtepunt vormt een gezamenlijk optreden op Plein 1944 om 14:30

Gevolgd door een Taptoe Special van de Arnhemband.

Ben jij een Maestro?

Het programma is klaar en wij zijn zelf behoorlijk verguld van de kwaliteit en het aantal gezelschappen dat op gaat treden.

Echt nieuw is het initiatief van het Studentenorkest om een concert te geven in de sfeer van het Tv-programma Maestro. Wil jij een keer voor een orkest staan? Voor een kleine vergoeding is dat je kans. De opbrengst komt ten goede van de buitenlandreis van het orkest. Info volgt spoedig.

Het concert is op 1 juni om 18:00 uur op het Valkhof.

Programma zo goed als afgerond

Nadat 131 groepen zich hebben aangemeld zijn we aan het werk gegaan om locaties te regelen en het programma te maken. Het is een hele tour om de diversen opgaven en wensen met elkaar te combineren, maar het is gelukt.

Op 19 februari sturen we het programma aan alle groepen en publiceren we het programma op de website. We zijn wel trots op al die groepen die zich opgegeven hebben, samen goed voor 3281 deelnemers. Nieuw is het Faberplein waar we een danspodium leggen. Plein 1944 en Raadhuishof staan voornamelijk ingepland voor de popkoren.

Het wordt weer een bont geheel met enthousiaste optredens in allerlei stijlen waarbij de Streetparade op zaterdag een van onze visitekaartjes blijft.

Nijmegen Klinkt @ Stevenskerk

Op naar 2024!

De organisatie van Nijmegen Klinkt loopt op volle toeren. Ondertussen hebben meer dan 90 gezelschappen zich aangemeld voor editie 2024; veel vertrouwde namen en enkele nieuwkomers. We zijn ontzettend blij met het enthousiasme vanuit de gezelschappen en gaan dit jaar weer van alles uit de kast trekken om er een groot spektakel van te maken. De tenten en vloeren zijn besteld, de podia worden vastgelegd en de aanmeldingen blijven binnenkomen. Kortom: genoeg werk aan de winkel!

In de aanloop naar 1 en 2 juni 2024 gaan we een aantal nieuwsberichten plaatsen op deze plek op de website, waarbij we speciale acts, podia’s en andere leuke dingen zullen belichten. Daarnaast is er ook ruimte voor berichten die door de gezelschappen worden ingezonden, alle inbreng is welkom! Stay tuned.

Impressie Nijmegen Klinkt! 2015

Op 7 juni vulde Nijmegen Klinkt! de Nijmeegse binnenstad met muziek en dans, en genoten duizenden bezoekers van de muzikaliteit van de vele Nijmeegse muzikanten en gezelschappen. We zien uit naar de volgende editie, in de hoop dat die niet zo klinkend, zonnig en geslaagd zal zijn!

mythisch met muziek

Hoor je het verhaal in de muziek?

Hoor je het verhaal in de muziek? De mooiste muziekstukken zijn vaak geïnspireerd op oude verhalen. Beluister tijdens Nijmegen Klinkt! hoe dat samenkomt.

Het is extra bijzonder als de stukken gehoord worden met de verhalen erbij. Verhalenverteller Paul Groos vertelt de vergelen, Heleen de Witte en Rob van Heck spelen de muziek. Over Pann en Orpheus en hun onbereikbare liefdes.

Mythisch met Muziek: Zondag 7 juni 13 13.40 – 14.20 uur, Sint Nicolaaskapel