Kijk de Nijmeegse concerten terug op ons Youtube-kanaal! In de Stevenskerk afgelopen zondag 20 september 2020 speelde het SON-kwintet, bestaande uit leden van het Symfonieorkest Nijmegen, in kleine bezetting kamermuziek. Het Marsman Kwartetfeaturing: Han Alers op klarinet. Zij speelden het KV 581 van W. A. Mozart, het Allegro – Larghetto – Menuetto e Trio – Allegretto con Variazioni en op. 115 van Johannes Brahms.

GEWEEST – 20 september 2020, Stevenskerk – SON Kwintet


Het klarinetkwintet KV 581 van W. A. Mozart is ontstaan in 1789 en is daarmee een van de late werken van de componist. Hij schreef het stuk voor een bevriende klarinettist: Anton Stadler. 

Allegro – Larghetto – Menuetto e Trio – Allegretto con Variazioni 

Tot besluit van ons programma zullen we het eerste en laatste deel van het klarinetkwintet op. 115 van Johannes Brahms spelen. 

I Allegro IV Con moto 

Het SON-Kwintet 

Het SON-kwintet bestaat merendeels uit leden van het Symfonieorkest Nijmegen. Zij vinden het heerlijk om ook in kleine bezetting kamermuziek te maken. De strijkers vormen samen het Marsman Kwartet. Vanmiddag spelen zij werken voor strijkkwartet en klarinet. 

Het SON-Kwintet bestaat uit Het Marsman Kwartet: Caroline van de Steeg-van Gompel 1e viool Jacquemijn Hutter 2e viool Gabrielle Bos altviool Cyriel Tönissen cello Featuring: Han Alers klarinet