Kijk de concerten terug op ons Youtube-kanaal. Afgelopen 13 september in de Stevenskerk het Pendada blaaskwintet met Sylvie Noordermeer (fluit), Rutger Stoel (hobo), Marieke van der Lee (klarinet), Inge Konings (fagot) & Tom Smolders (hoorn).

GEWEEST 13 september 2020, Stevenskerk – Pendada

In 2005 richtten zij met vijf leden van het studentenorkest in Nijmegen het Pendada blaaskwintet op (πεντάδα = kwintet). Sindsdien spelen ze uiteenlopende muziek op de meest uiteenlopende plaatsen: van Haydn tot Leonard Cohen, van het Concertgebouw in Amsterdam tot een school voor speciaal onderwijs en van de citadel van Belfort (Fr.) tot een camping in Zeeland.

Inmiddels hebben zij diverse personele wisselingen ondergaan, maar nog steeds musiceren ze per jaar in meerdere projecten. In 2019 heeft u hen kunnen horen in de concertreeks van Stichting Kamermuziek Mook en in de Valkhofkapel en de Vereeniging in Nijmegen. Eerder dit jaar voerden we met het Apeldoorns Vocaal Ensemble en de Koorscholen Arnhem en Velp de Mass of the Children van de Brits componist John Rutter uit.

Pendada bestaat uit:

Sylvie Noordermeer (fluit)
Rutger Stoel (hobo)
Marieke van der Lee (klarinet)
Inge Konings (fagot)
Tom Smolders (hoorn)